Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق روایات، ملائکه در شب لیله الرغائب در اطراف کعبه جمع می‌شوند و از خداوند برای کسی که در ماه رجب عبادت و بندگی می کند و روزه رجبیه می‌گیرد، طلب رحمت می کنند و در واقع شب نزول رحمت الهی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ امروز اولین پنجشنبه ماه رجب است، ماهی که نباید فضائل آن را به بوته فراموشی سپرد، ماه مبارکی که از قداست ویژه ای نزد پروردگار عالم برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
اما در این میان، اولین شب جمعه این ماه، نامی خاص به خود گرفته، شبی که سرشار از پاداش و عطای فراوان بوده و در واقع شب رغبت به عبادت است، همان شبی که ملائک به زمین می آیند تا برای بندگان طلب عفو کنند.
 
آری در این شب، خداوند فرصتی را فراهم کرده است که بندگانش با میل و رغبت به‌ سوی عبادت بشتابند، لحظاتی را از خویشتن رها شوند و به ذکر، اقامه نماز و قرائت قرآن بپردازند و بی واسطه از پروردگارشان طلب مغفرت کنند.
 
هر سال همزمان با اولین شب جمعه ماه رجب، نماز لیله الرغائب در بسیاری از مساجد کشورمان اقامه می شود که از سال ۱۳۹۲ در مسجد المهدی (عج) زاهدان نیز مورد توجه ویژه قرار گرفت و هر سال جمعیت بسیار باشکوه و قابل توجهی در این نماز پر فیض شرکت می کنند.
 
معنی و اهمیت لیله الرغائب

 
در همین راستا با حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مسائل مذهبی گفت و گویی انجام شده است که با اشاره به اهمیت لیله الرغائب و اعمال آن، به خبرنگار ما گفت: برخلاف آنچه که می گویند لیله الرغائب شب آرزوهاست، الرغائب به معنی آرزو نیست، بلکه به معنای میل و رغبت پیدا کردن به یک امر بوده و این شب به معنای شب عبادت و رغبت به عبادت است، چراکه در چنین شبی خدا به بنده هایش رغبت بیشتری دارد.
 
وی  اظهار کرد: با توجه به این مهم اعمالی توصیه شده که با آن بنده ها هم رغبت بیشتری به رحمت پروردگار و جذب رحمت خداوند پیدا می‌کنند.
 
اصغری حسامیه افزود: نماز لیله الرغائب از جمله نماز های بسیار سفارش شده مستحبی در شب جمعه اول ماه رجب است که به صورت فرادا اقامه می‌شود که در مسجد المهدی (عج) زاهدان هم نمازگزاران بین نماز مغرب و عشا با نیت فرادا ولی به صورت همخوانی این نماز را می خواندند.


 
 

لیله الرغائب چه شبی است؟
 
وی گفت: لیله الرغائب شبی است که پنجشنبه ماه رجب باشد، به این معنا که اگر اول رجب روز جمعه بود، شب اول لیله الرغائب نیست، چراکه از اعمال لیله الرغائب روزه روز پنجشنبه است، بنابراین آن شب جمعه ای لیلةالرغائب محسوب می شود که پنجشنبه اول ماه رجب بوده باشد.
 
این کارشناس با اشاره به اعمال لیله الرغائب، ادامه داد: همان اعمالی که برای ماه رجب بیان شده، شامل ذکر لا اله الا الله، استغفرالله ربی و اتوب علیه و قرائت سوره توحید برای لیله الرغائب نیز توصیه شده اما در این شب دارای ثواب مضاعفی است.

 

مَلَک نورانی که همنشین مردگان می شود
 
وی با بیان این که علاوه بر اعمال عمومی و مشترک ماه رجب که در لیله الرغائب ارزش بیشتری دارد، یکسری اعمال، مخصوص این شب است، اذعان کرد: روزه روز پنجشنبه از اعمال مخصوص لیله الرغائب است، وقت افطار بعد از نماز مغرب و قبل از نماز عشاء، نمازی معروف به لیله الرغائب اقامه می شود که ثواب بسیار عظیمی دارد، از جمله اینکه پیامبر (ص) فرمودند که وقتی میت را در قبر می گذارند، این نماز به صورت یک مَلَک نورانی برای وی وارد و همنشین اش می شود.
 
اصغری حسامیه با اشاره به کیفیت نماز لیله الرغائب، بیان کرد: بین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت (6 نماز 2 رکعتی) خوانده می شود که در هر رکعت سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر و دوازده مرتبه سوره توحید قرائت می شود، بعد از اتمام ۱۲ رکعت، ۷۰ مرتبه "اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ" قرائت و سپس سجده انجام و ۷۰ مرتبه ذکر "سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ" ادا می شود.
 
به گفته وی، در ادامه سر از سجده برداشته و "رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ"بیان و سپس مجدد در حال سجده ۷۰ مرتبه ذکر "سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ" قرائت می شود.

 


 

تاثیر صلوات در حاجت روایی
 
این خطیب شهیر بیان کرد: توصیه می کنم بعد از این ذکر "سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ" تمام شد، هفت مرتبه یا "ارحم الراحمین" بگویید، این ذکر جزو نماز لیله الرغائب نیست، اما سفارش شده است که اگر می‌خواهید حاجتتان برآورده شود، این ذکر را هفت مرتبه بیان کنید و بعد از آن صلوات بفرستید، حاجت بخواهید و مجدد صلوات بگویید و طلب حاجت کنید.
 
 وی با بیان این که هر حاجتی که دارید قبل و بعد آن صلوات بفرستید، چراکه روایت داریم این گونه به اجابت نزدیک است، افزود: در اهمیت لیله الرغائب روایات فراوانی نقل شده از جمله این که ملائکه برای کسی که شب لیله الرغائب را با تلاوت قرآن، نماز، دعا و استغفار بگذراند، دعا می کنند.
 
اصغری حسامیه عنوان کرد: روایت داریم که ملائکه شب لیله الرغائب در اطراف کعبه جمع می‌شوند و از خداوند برای کسی که در ماه رجب عبادت و بندگی می کند، به خصوص روزه رجبیه می‌گیرد، طلب رحمت می کنند.

وی درباره چگونگی اقامه‌ی نماز للیه الرغائب، تاکید کرد: این نماز مستحبی هست و باید فرادا خوانده شود و به جماعت صحیح نیست. با توجه به اینکه در مجموع اعمال شب لیله الرغائب مستحب است، امسال که شیوع ویروس کرونا را داریم مومنان می توانند در منازلشان یا با حضور در مساجد، امامزاده ها و دیگر اماکن مقدس با رعایت فاصله اجتماعی بیش از ۲ متر این عبادات را  انجام دهند، اگر هم ندایی از بلندگوهای مساجد بلند شد، استماع کنند و از آن بهره ببرند.
 
انتهای پیام/
 

منبع: دانا

کلیدواژه: نماز لیله الرغائب شب لیله الرغائب ماه رجب شب جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۵۲۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)

فرازی از زیارت عاشورا گویای آن است که باید دید اول‌بار چه کسانی اساس ظلم و جور در حق اهل بیت وحی را بنا نهادند و جایگاهی که خداوند به واسطه پیامبرش به آن انوار مقدس بخشیده بود، سلب کردند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در فرازی از زیارت عاشورا می‌خوانیم «فَلَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً أَسَّسَتْ أَسَاسَ الظُّلْمِ وَالْجَوْرِ عَلَیْكُمْ أَهْلَ الْبَیْتِ؛وَ لَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً دَفَعَتْكُمْ عَنْ مَقامِكُمْ وَ أَزالَتْكُمْ عَنْ مَراتِبِكُمُ الَّتِی رَتَّبَكُمُ اللّٰهُ فِیها، وَ لَعَنَ اللّٰهُ أُمَّةً قَتَلَتْكُمْ وَ لَعَنَ اللّٰهُ الْمُمَهِّدِینَ لَهُمْ بِالتَّمْكِینِ مِنْ قِتالِكُمْ»؛ یعنی خدا لعنت کند امّتی که بنای ستم و بی‌داد بر شما اهل‌بیت را بنیان کردند و خدا لعنت کند قومی که شما را از مقامتان دور کرد و از مرتبه‌هایتان برکنار نمود، مرتبه‌هایی که خدا شما را در آن‌ها جای داد و خدا لعنت کند امّتی که شما را کشتند و خدا لعنت کند آنان را که امکانات و توان جنگ با شما را برای ایشان تدارک دیدند،

در این بخش از زیارت عاشورا 4 مرتبه به چهار گروه لعن فرستاده می‌شود:
1. آنها که اساس ظلم و جور را علیه اهل بیت علیهم‌السلام بنا کردند و آن را عادی‌سازی کردند  2. آنها که اهل بیت را از جایگاهشان منع کردند و مقامی که خداوند به ایشان عطا کرده بود زائل کردند   3. آنها که  دست به قتل ائمه زدند   4. آنها که عامل و زمینه‌ساز قتل عترت شدند.

توطئه معاویه و خط نفاق در بسترسازی واقعه عاشورا عیان بود

این فراز از زیارت عاشورا گویای آن است که واقعه غمبار کربلا دارای پیشینه‌ای عمیق است. فارغ از اینکه به صورت مصداقی به تاریخ قبل از رویداد عاشورا بپردازیم، همین گزاره‌ها در زیارت عاشورا کافی است انسان را با حقیقت ماجرا آشنا کند؛ یعنی باید دید اول‌بار چه کسانی اساس ظلم و جور در حق اهل بیت وحی را بنا نهادند و جایگاهی که خداوند به واسطه پیامبرش به آن انوار مقدس بخشیده بود، سلب کردند. این دو گزاره اول، اساس ماجرای شهادت رساندن امام حسین علیه‌السلام را نشان می‌دهد.

خلاصه وضعیت امت اسلام از رحلت نبوی تا قیام حسینی

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • آیت‌الله جاودان: با مراقبه و محاسبه اعمال به رحمت الهی می‌رسیم
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟
  • عملیات تنبیهی وعدۀ صادق یک کار الهی بود/ صهیونیست‌ها اگر دوباره غلطی کنند سیلی محکم‌تر خواهند خورد
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • بارش رحمت الهی در صحن و سرای پربرکت رضوی
  • روستای رقه میزبان بارش رحمت الهی شد + فیلم
  • فال انبیا فردا پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بارش باران بهاری در فولادشهر اصفهان + فیلم
  • بارش رحمت الهی را در حرم شاهچراغ ببینید+ فیلم