Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@11:18:58 GMT

اعمال لیله الرغائب و فضیلت شب آرزوها

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۷۳۷۳

‍‍‍‍‍‍

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، سید حمید ناصری، درباره فلسفه شب لیله الرغائب گفت: هر سال اولین شب جمعه ماه رجب لیله الرغائب است. همان گونه که از نام لیله الرغائب مشخص است «لیل» در زبان عربی به معنای شب است؛ رغائب هم جمع کلمه رغیبه است.

برای رغیبه دو معنی گفته‌اند که یکی به معنای میل، رغبت، کشش و جاذبه داشتن است؛ اگر این معنا را در نظر بگیریم یعنی لیله الرغائب به معنای شبی است که کشش‌ها، انعطاف‌ها و میل‌ها به سمت خداوند است و انسان‌ها به خداوند متعال شوق زیادی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همین است که زیاد عبادت می‌کنند.

به گفته این کارشناس مذهبی، یک معنای دیگر  لیله الرغائب به معنای عطا و بخشش است که اگر این معنا را هم در نظر بگیریم، این شب به معنای این است که چون عطا و بخشش خداوند زیاد است، ما دعا و آرزو می‌کنیم.

به گفته سید حمید ناصری اعمال لیله الرغائب با آرزو کردن منافاتی ندارد، اما اینکه تمام این شب را در دایره آرزوهایمان قرار دهیم، اعمال مهم این شب را انجام نداده ایم.

گفتنی است؛ در شب جمعه اول ماه رجب یک نماز دوازده رکعتی بین نماز مغرب و عشا باید اقامه شود به این شکل که شش نماز دورکعتی خوانده می شود.

هر دو رکعت به یک سلام ختم  و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.

چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر ((اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَى آلِهِ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.))گفته شود. پس از سر بر داشتن سجده، هفتاد بار ذکر ((رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ))گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر ((سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ))گفته شود.

در اینجا می‌توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. در فضیلت چنین نمازی روایت شده است که وقتی فردی چنین نمازی را می‌خواند روز قیامت اجازه دارد هفتصد نفر از خانواده و خویشان خود را شفاعت کند و در شب اول قبر چنین فردی که این نماز را اقامه کرده می‌بیند یک انسان خوش بو، خوش چهره و خوش کلام در مقابلش حاضر می‌شود و به او می‌گوید من همان نمازی هستم که درلیله الرغائب بین نماز مغرب و عشا خوانده‌ای اکنون آمده ام و در خدمت تو هستم و به تو کمک می‌کنم. البته شفاعت در صورتی خواهد بود که حق الناس در اعمال کسی نباشد.

حضرت رسول (ص) هنگامی که فضیلت ماه رجب را برای اصحاب خود بیان می‌کردند، درباره‌ «لیلة الرغائب» فرمودند:«از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیلة الرغائب» نامیده اند.»

ثواب نماز شب لیله الرغائب

پیامبر اکرم (ص) در فضیلت این نماز می‌فرماید: کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش می‌فرستد. پس او به آن فرد می‌گوید:‌ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی.

میّت می‌پرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیده‌ام و کلامی شیرین‌تر از کلام تو نشنیده‌ام و بویی، بهتر از بوی تو به مشامم نرسیده است. آن زیباروی پاسخ می‌دهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمده‌ام تا حق تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.

اعمال شب لیله الرغائب

مهم‌ترین عمل «لیلة الرغائب» به جا آوردن ۱۲ رکعت نماز است؛ روز پنجشنبه اوّل آن ماه را روزه می‌گیرید، چون شب جمعه داخل شود ما بین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز می‌گذاری، هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعت از آن یک مرتبه حمد و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده‌ مرتبه «سوره توحید» مى‌‌خوانى و هنگامى که از نماز فارغ شدى هفتاد مرتبه مى گویى:

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَى آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ].

خدایا! بر محمّد پیامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست

سپس به سجده مى‌ روى و هفتاد مرتبه می‌گویى:

سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ

پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح

آنگاه سر از سجده بر مى ‌دارى و هفتاد مرتبه مى‌ گویى:

رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ

پروردگارا! مرا بیامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من مى‌ دانى بگذر، تو خداى برتر و بزرگترى.

دوباره به سجده مى‌ روى و هفتاد مرتبه مى‌ گویى:

سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ

پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح

سپس حاجت خود را مى‌ طلبى که به خواست خدا برآورده خواهد شد.

امید آن است که در پایان این نماز، محتاجان به دعا را فراموش نکنید.

به همین بهانه، شما مخاطبان محترم می‌توانید آرزو‌های  خود را در بخش نظرات همین گزارش مطرح کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان این مطلب برایم مفید است بلی ۰ نفر این پست را پسندیده اند لینک کوتاه لینک کپی شد ماه رجب شب آرزوها لیله الرغائب حمید ناصری بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی ال جی گوشی اپل، آیفون گوشی آنر اخبار مرتبط نماز لیلة الرغائب را چگونه باید خواند؟ دیه از ۲۸ اسفند ۳۳درصد افزایش می‌یابد ارسال نظر

قیمت مسکن صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال تحلیل بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۰ شرایط فروش خودرو ثبت نام ایران خودرو ثبت نام سایپا نمودار تغییرات قیمت طلا . ارز . شاخص بورس آخرین خبر ها اعمال لیله الرغائب و فضیلت شب آرزوها خبر خوب از افزایش پرداخت وام های فوری فعالیت دویچه‌وله در روسیه ممنوع شد فردا بیشتر استان ها بارانی هستند بایدن: رهبر داعش انتحار کرد تا شب عید هم وام پرداخت می کنیم اختلاف عجیب ۷۷هزار تومانی در قیمت گوشت قرمز! هر روز در سیاره مشتری چقدر طول می‌کشد؟ بنای دولت تسهیل دسترسی مردم به دستگاه‌ها و خدمات دولتی است چانه زنی‌ برای حقوق ممنوع محدودیت کلمات برای توییت گذاشتن برداشته شد دستگیری اعضای باند جعل مدرک تحصیلی دانشگاه آزاد پادکست منهای اقتصاد گزیده خبرها ۱۴۰۰/۱۱/۱۴ چرا «دوقلو‌های منظومه شمسی» هم رنگ نیستند؟ جدید ترین ماشین های لباسشویی چند؟ (جدول) ۵ خبر مهم اقتصادی ۱۴۰۰/۱۱/۱۴ قیمت کوییک از پراید ارزان تر شد (جدول) زیباترین خودرو برقی دنیا + فیلم فدرال رزرو ترمز اقتصاد آمریکا را می‌کشد؟ بهای اجاره خانه در محله نامجو قطر ۲۰۲۲ - وی ای آر از مد افتاد! سفر به سوریه ارزان شد آل کثیر در تمرین پرسپولیس چه کرد؟ ایران از بزرگ‌ترین مشتریان گندم روسیه اطلاعیه جدید وزارت راه برای متقاضیان مسکن حمایتی بازگشایی دانشگاه‌ها توسط طالبان سهمیه صادرات سیب‌زمینی تکمیل شد تایید برقراری صادرات گاز ایران به ترکیه مراسم اهتزاز پرچم ایران و کره جنوبی + فیلم جزییاتی از بلیت‌فروشی جشنواره تئاتر فجر در پیک ششم کرونا جزیره لاهیجان برای استفاده مردم آزاد شد چرا بایدن ایران را آزاد گذاشته است؟ قانون درباره «چندهمسری» چه می‌گوید؟ شانس بالای توافق از دیدگاه وال‌استریت ژورنال تلاش دولت برای تحقق رکورد ۴۵ میلیارد دلاری صادرات تا پایان سال کارایی ماسک FFP۲ در شرایط متفاوت چگونه است؟ وعده جدید نماینده مجلس برای اجرایی شدن رتبه بندی معلمان! قیمت طلا و سکه چشم انتظار توافق جریمه وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه شخص ثالث بخشیده می‌شود با حکم رییس‌جمهور اعضای حقیقی شورای اجرایی فناوری اطلاعات منصوب شدند داستان سردار در آلمان برای قرارداد با لورکوزن + فیلم تور تفلیس گرجستان چند؟ (جدول) اومیکرون در کشور می تازد قسمت اول؛ سیاست خارجی ایران در میانه شرق و غرب دستمزد ۲ بار در سال افزایش یابد تعرفه گاز چقدر افزایش می یابد؟ قتل سرکرده داعش توسط آمریکا اعلام زمان ویرایش اطلاعات متقاضیان مسکن ملی با ۳۰ میلیون چه موبایلی بخریم؟ (جدول) مالیات خانه های پردیس شامل چه کسانی می شود؟ DokwxNAm2RGmAAYq(1)-svg حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری و خبرگزاری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ماه رجب شب آرزوها لیله الرغائب حمید ناصری هفتاد مرتبه لیله الرغائب لیلة الرغائب شب جمعه ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۷۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آواز قوی ژان لوک گدار و هفتاد سالگی «هفت سامورایی» در کن کلاسیک

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، بخش کلاسیک‌های کن، با نمایش فیلم‌های منتخب جشنواره به بزرگان سینما ادای احترام می‌کند و سالگردها را گرامی می‌دارد.

برنامه کامل کلاسیک‌های کن ۲۰۲۴ چنین است:

جشن صدمین سالگرد کلمبیا پیکچرز

«گیلدا» چارلز ویدور، ۱۹۴۶، آمریکا

پس از ترمیم این فیلم ۳۵ میلی‌متری و بازیابی تصاویر فیلم به صورت دیجیتال و ترمیم صدای آن همراه با تصحیح رنگ، اکران آن با حضور تام روتمن، رییس هیات مدیره و مدیر عامل گروه سونی پیکچرز اینترتینمنت موشن پیکچر انجام می‌شود.

گرامیداشت چهلمین سالگرد «پاریس، تگزاس» اثر ویم وندرس

فیلم «پاریس، تگزاس» ویم وندرس، ۱۹۸۴، آلمان غربی / فرانسه

فیلم برنده نخل طلای ۱۹۸۴ با ترمیم به روش 4k با حضور ویم وندرس اکران می شود.

«قرن کوستا-گاوراس» - حقیقت انقلابی است - اعترافات

به کارگردانی یانیک کرگوگ، فیلمنامه ادوی پلنل، محصول ۲۰۲۴، فرانسه

این فیلم یکی از ۱۰ قسمت مجموعه مستند «قرن کوستا-گاوراس» است که به تاریخچه فیلم «اعترافات» ساخته ۱۹۷۰ این کارگردان اختصاص دارد. نمایش با حضور کوستا گاوراس، ادوی پلنل و یانیک کرگوت صورت می‌گیرد.

آخرین فیلم ژان لوک گدار

«سناریوها» ژان لوک گدار / ۲۰۲۴، ۱۸ دقیقه و ۳۴ دقیقه، فرانسه / ژاپن

این فیلم با همکاری آرته فرانسه تولید شده و «سناریوها» عنوانی است که ژان لوک گدار برای آخرین فیلم خود در ۱۸ دقیقه انتخاب کرد. این فیلم به معنای واقعی کلمه یک روز قبل از مرگ داوطلبانه وی ساخته شد. علاوه بر این، ژان لوک گدار یک فیلم ۳۴ دقیقه‌ای هم ضبط کرد که در آن، با ترکیب تصاویر ثابت و متحرک، در نیمه راه بین خواندن و دیدن، پروژه خود برای ساخت «سناریوها» را در آن ترسیم کرد. اکران با حضور فابریس آرانو دستیار ژان لوک گدار و میترا فراهانی تهیه کننده انجام می‌شود.

هفتادمین سالگرد تولد هفت سامورایی

«هفت سامورایی» آکیرا کوروساوا

۱۹۵۴، ۳:۲۷ ساعت، ژاپن

فیلم ترمیم شده به صورت دیجیتالی توسط توهو، برای گرامیداشت هفتادمین سالگرد ساخته شدن این فیلم با حضور شیون کوماتسو از توهو نمایش داده می شود.

آثار کامل فردریک وایزمن

«نظم و قانون» فردریک وایزمن، ۱۹۶۹، آمریکا

ترمیم و نمایش فیلم توسط زیپورا فیلمز با همکاری استیون اسپیلبرگ، با مشارکت کتابخانه کنگره انجام شده و اکران با حضور فردریک وایزمن انجام می‌شود.

«سال‌های زوال» ریموند دیپاردون

۱۹۸۴، فرانسه

ارایه فیلم ترمیم شده با کیفیت 4K زیر نظر کلودین نوگارت و ریموند دپاردون با حضور کلودین نوگارت و ریموند دپاردون صورت می‌گیرد.

تجلیل لوسی بارتو، تهیه کننده

«خداحافظ برزیل» کارلوس دیگس / ۱۹۷۰، برزیل

گرامیداشت شصتمین سالگرد «چترهای شربورگ» ژاک دمی

«چترهای شربورگ» ژاک دمی / ۱۹۶۴، فرانسه

ترمیم فیلم برنده نخل طلای ۱۹۶۴ و نمایش آن با حضور روزالی واردا-دمی و متیو دمی.

«ژاک دمی، رز و نوآر»

فلورانس پلاتارتس / ۲۰۲۴، فرانسه

نمایش با حضور فلورانس پلاتارتس و فردریک بونو (فیلمنامه نویس).

مستند «فی»

لوران بوزرو / ۲۰۲۴، آمریکا

اولین مستند بلند درباره فی داناوی بازیگر سرشناس که در آن درباره حرفه خود صحبت می‌کند و از نقش آفرینی‌هایش در «بانی و کلاید»، «محله چینی ها» و «شبکه» می‌گوید. پسرش لیام، همکاران و دوستانش مانند شارون استون، میکی رورک، جیمز گری و بسیاری دیگر در این فیلم درباره وی صحبت کرده اند. اکران با حضور فی داناوی و لوران بوزرو انجام می شود.

«مرد ایده جیم هنسون»

ران هاوارد / ۲۰۲۴، آمریکا

یک مستند تلویزیونی از دیزنی درباره آنچه در ذهن جیم هنسون، رویاپرداز خلاق می‌گذرد و از سال‌های اولیه‌اش به عنوان عروسک‌گردان در تلویزیون محلی تا موفقیت جهانی «سسامی استریت» و «ماپت شو» را دربرمی‌گیرد. ران هاوارد، کارگردان برنده اسکار، با دسترسی بی‌سابقه‌ای به آرشیو شخصی جیم، نگاهی جذاب و روشنگر به مرد پیچیده‌ای ارایه کرده است که تخیلش الهام‌بخش جهان است. فیلم با حضور ران هاوارد اکران می‌شود.

یکی از چهره‌های کلیدی سینمای کره

«راه رفتن در فیلم»

لیانگ کیم / ۲۰۲۴، کره جنوبی

پرتره یکی از چهره‌های کلیدی در ظهور سینمای کره؛ کیم دونگ هو، بنیانگذار جشنواره بین‌المللی فیلم بوسان در این فیلم ارایه می‌شود و به شرح فداکاری و خلاقیت او در خدمت به سینما می‌پردازد و می پرسد: چگونه یک مقام عالی رتبه عاشق سینما شد؟ فیلم با حضور دونگ هو کیم و لیانگ کیم اکران می‌شود.

«ژاک روزیه، از یک موج به موج دیگر»

امانوئل بارنو / ۲۰۲۴، فرانسه

فیلمی از سفر خشن و مستقل یک فیلمساز در آشفتگی همیشگی که همواره مورد تحسین هم‌دوره‌ای‌ها و منتقدان بوده است. با حضور امانوئل بارنو نمایش داده می‌شود.

تصویری دیگر از الیزابت تیلور

«الیزابت تیلور: نوارهای گمشده»

نانت برستاین / ۲۰۲۴، آمریکا

به لطف دسترسی به آرشیو شخصی الیزابت تیلور و ۷۰ ساعت فیلم‌های صمیمی ضبط شده که تازه کشف شده، بازیگری چنان دوباره دیده می‌شود که به دور از تصویر عمومی از خود است. نمایش با حضور نانت برستاین انجام می‌شود.

آخرین روزهای فرانسوا تروفو

«فرانسوا تروفو، سناریوی زندگی من»

دیوید تبول / ۲۰۲۴، فرانسه

فرانسوا تروفو در اواخر عمرش که به شدت بیمار بود به همسر سابقش مادلین مورگنسترن پناه برد و او سعی کرد وی را با وجود رنج طولانی‌اش مشغول نگه دارد. این فیلمساز به دوستش کلود دو گیورای اعتماد کرد و قصد داشت زندگی نامه خود را بنویسد، اما چون خیلی ضعیف شده بود، پروژه را رها کرد. این فیلم بخشی از این داستان نهایی را فاش می‌کند. اکران با حضور دیوید تبول و سرژ توبیانا (فیلمنامه نویس) انجام می‌شود.

«روزی روزگاری میشل لگراند»

دیوید هرتسوگ دسیتس / ۲۰۲۴، فرانسه

میشل لگراند نوازنده جاز و آهنگساز خارق‌العاده، سازنده آهنگ‌های مهمی در تاریخ سینما است، از جمله فیلم‌های ژاک دمی، به ویژه «چترهای شربورگ» که شصتمین سالگرد آن در کن برگزار می شود. این فیلم با استفاده از آرشیوها و حساب های شخصی که قبلاً دیده نشده بود، به زندگی وی اختصاص یافته و موسیقی و زندگی حرفه‌ای یک استاد را تصویر می‌کند. نمایش با حضور کارگردان انجام می‌شود.

نمایش فیلم‌های ترمیم شده

«سیلی زدن به هیولا در صفحه یک» مارکو بلوکیو / ۱۹۷۲، ایتالیا / فرانسه

«بزرگراه شوگرلند» استیون اسپیلبرگ / ۱۹۷۴، آمریکا

«کمپ تیاروی» عثمان سمبنه و تیرنو فاتی سو / ۱۹۸۸، سنگال / الجزایر / تونس

«ارتش سایه ها» ژان پیر ملویل / ۱۹۶۹، فرانسه

«جانی اسلحه‌اش را گرفت» دالتون ترامبو / ۱۹۷۱، آمریکا

«روزورا در ساعت ۱۰» ماریو سوفیچی / ۱۹۵۸، آرژانتین

«تاسیو» مونتسیو آرمنداریز / ۱۹۸۴، اسپانیا

«رز دریا» ژاک دو بارونچلی / ۱۹۴۷، فرانسه

«بونا» لینو بروکا / ۱۹۸۰، فیلیپین

«مانتان» شیام بنگال / ۱۹۷۶، هند

«شانگهای بلوز» تسویی هارک / ۱۹۸۴، هنگ کنگ

«چهار شب یک رویاپرداز» روبر برسون / ۱۹۷۱، فرانسه / ایتالیا

فیلم افتتاحیه

«ناپلئون» آبل گانس (۱۹۲۷) فیلم افتتاحیه بخش کن کلاسیک

کد خبر 6089583

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ویرایش دومین آزمون استخدامی خاص فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان هفتاد درصد
  • آواز قوی ژان لوک گدار و هفتاد سالگی «هفت سامورایی» در کن کلاسیک
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • زمینه‌سازان شهادت امام حسین (ع)
  • سیتیزن‌ها در یک قدمی صدر / دی‌زربی در خانه گلباران شد!
  • فضیلت‌گرایی اخلاق توحیدی برترین مرتبه اخلاق است
  • داوران نوعی نگاه جشنواره کن معرفی شدند
  • داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند
  • چرایی برابری فضیلت زیارت عبدالعظیم(ع) و امام حسین(ع)